Annons:
Etikettbeteenden
Läst 10045 ggr
reverse
3/7/12, 7:55 PM

Beteendejustering - valp rädd för händer

Det är lätt att bli frustrerad som nybliven valpägare och lätt att glömma att saker som är självklara för oss inte är det för en valp. Händer som kommer farande för att klappa eller ta tag kan te sig läskigt och obehagligt. Men det går att vända det till att bli något valpen älskar.

I videon nedan kan ni se mitt nytillskott Sam, som är en parson russell terrier. Han tyckte händer var obehagliga och stundtals kunde han bli såpass rädd att han sprang och gömde sig för att slippa händer. Vad detta beror på vet vi inte, men det spelar heller inte så jättestor roll i det här fallet. Sam kom till oss när han var 9 veckor gammal och vi tog det lugnt i ett par veckor utan att göra så mycket alls, bara lära känna varandra. Efter det var det dags att sätta igång.

Det bästa med att ha tränat på det här sättet är att vi har inte bara dolt symptom, utan Sams emotionella tillstånd avseende händer som kommer farande mot honom har ändrats till något positivt - inte enbart något han står ut med för att han lärt sig att han inte har något val. Det gör beteendet mycket mer stabilt och pålitligt.

 //Lina

Annons:
Valpar
3/7/12, 8:38 PM
#1

Blir otroligt inspirerad av er! Bra jobbat!! Glad

Mixxie
3/8/12, 6:49 AM
#2

Bra jobbat! :)

Besök min blogg! :) 

http://sporthund.blogg.se/

PetraKarin
3/8/12, 9:13 AM
#3

Superbra!


Tinwe
4/13/12, 4:50 PM
#4

Vilken inspiration jag får av denna videon. Glad
Har haft min valpis en vecka nu och jag njuter så mycket jag kan av att bara lära känna honom innan vi börjar igång med träning. Men inte blir längtan mindre när man ser detta! Så fint och bra!

/Matilda

"Never give up on something you can't go a day without thinking about."

Gia91an
4/22/12, 1:02 AM
#5

Denna kändes verkligen klockren!

reverse
4/27/12, 1:07 AM
#6

Döm min förvåning när denna film visades upp på beteendehanteringskursen ikväll, då Westlund gick igenom klassisk, respektivt operant motbetingning. Kände mig nästan lite mallig där jag satt i stolen. Tungan ute

 //Lina

Annons:
PetraKarin
4/27/12, 9:11 AM
#7

#6 Så jefla bra! Klart att du ska vara mallig över det! 
Du får gärna ge ett litet referat av kursen om du vill också ;)


Upp till toppen
Annons: