Om sajten/iFokus

Trivselregler

2011-04-11 19:27 #0 av: reverse

När många samlas på ett community är det lätt hänt att man inte alltid kommer överens. Det är inte heller meningen att alla ska sitta och bara hålla med varandra. Dock finns det mycket man som medlem kan göra för att bidra till en bra stämning och att trivseln bibehålls.

Läs också om våra Sajtregler.

 

* Den eftersträvansvärda stämningen på forumet är att det ska finnas en positiv anda där man känner sig välkommen, att man lär sig något och får den hjälp man behöver. (Det kan också innebära att hänvisas vidare när man själv inte sitter på svar).

* Alla var vi nybörjare en gång. Det finns inte några dumma frågor.

* Den som ber om råd eller hjälp ska få detta på ett artigt sätt.

* Kapa inte trådar med egna ämnen, utan skapa en egen tråd.

* Gör en informativ rubrik när du skapar en ny tråd - detta gör det lättare att hitta och se vad en tråd innehåller. Rubriken ska vara relevant för innehållet. En intressant rubrik ger högre aktivitet!

* Att putta upp sin tråd är ok max 1ggr/dag, men inte om tråden redan syns på förstasidan - den är då redan exponerad för alla som kikar in.

* Kontakta sajtvärd eller medarbetare om någon bryter mot reglerna eller missköter sig och om diskussioner behöver ses över eller trådar till och med låsas.

* Är du osäker på vad en person menar, om den är allvarlig eller inte osv - fråga då hellre än att dra slutsatser som kanske inte stämmer. Dålig stämning beror inte sällan på missförstånd och det går att undvika tråkigheter genom att först försäkra sig, hellre än att låta känslorna rusa iväg på en gång.

* All form av kritik, även negativ sådan, kan och ska läggas fram på ett civiliserat sätt. Vi behöver inte tycka likadant, men vi ska respektera andras åsikter - respektera är inte detsamma som att acceptera.

* Personliga konflikter löses privat, inte på sajten.

* Vi har en OT-kategori (Off Topic) där allt som inte hör till sajten kan diskuteras. Brukar populärt också kallas fikarummet.

Loke och Molly trivs trots sina olikheter

Loke och Molly har det trivsamt tillsammans trots sina olikheter och att de inte alltid förstår varandra eller tycker likadant. Flört Foto av Lina Wallin.

 

Anmäl
2015-07-29 02:08 #1 av: Cahira

Dessa trivselregler gäller fortfarande trots ny sajtvärd. (bra skrivet förresten!)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.