Annons:
Etikettsteg-för-steg-tricks
Läst 7153 ggr
reverse
2011-05-02 22:17

Fejk-kissa

”Vad gör grabbarna?” eller fejk-kissa. 
 Ett trick som alltid lockar fram skratt och leenden är när hundar kan låtsas kissa på kommando. I denna artikel berättar medlem caenum hur hon gått tillväga för att lära sin tik detta trick.

Förkunskaper är att hunden skall kunna backa samt vara villig att bjuda på beteenden.

Slutmål: Hunden lyfter på sitt ena bakben mot något, så det ser ut som när en hanhund kissar.

Foto: Caenum. Caenums aussie Fendi.

Steg 1: Jag lade en bok på golvet intill en vägg och bad hunden att backa rakt bak mot boken. När hunden kom fram till boken backade hon upp på boken. Anledningen till att jag började med en bok var att det kan vara lite konstigt och ovant för hunden att det är något ivägen när de backar, många hundar svänger runt hinder istället för att backa upp på dem. Med ett lågt föremål så som en bok blir det inte särskilt svårt att få in rikligt med korrekta utföranden.

Steg 2: Jag ökade högen med böcker så att hunden fortfarande var trygg med att backa upp på något samt förstod att det var extra positivt att lyfta högt på bakbenen.

Steg 3: Bokhögen ökade i storlek rätt drastiskt så att det inte gick att backa rakt bak på, istället för att ha utgångsposition vinkelrätt mot bokhögen så placerade jag hunden snett mot bokhögen och bad henne backa. Eftersom att hon fortfarande hade hög belöningsförväntan på att ha bakbenen uppe på bokhögen lyfte hon det närmaste bakbenet mot bokhögen, jag klickade och belönade innan baktassen lades på högen.

Steg 4: När du fått fram rätt beteende några gånger, byt ofta föremål som hunden har som hjälpmedel att ”kissa mot”, till slut generaliserar hunden och lyfter benet mot vad man än pekar på, exempelvis en kompis. Flört

Artikeln är skriven av medlem caenum

 //Lina

Annons:
Reckotch@hotmail.com
2011-05-14 13:34
#1

Haha, gud så sött, detta måste jag försöka lära Jessie, hon lär sig snabbt, och är riktigt smart, så hon lär sig nog the basic hyfsat snabbt, och då är det ju bara att finslipa! :D Tack för instruktionerna, detta tål att testas!

Where there's a will; there's a way.

HarrietKiara
2011-05-14 20:49
#2

Det ska verkigen testas! Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Sophey
2011-07-06 11:31
#3

Det här ska jag lära min nästa hund!

Medarbetare på matlust

Upp till toppen
Annons: