Annons:
Etikettom-klicker-begrepp-termer-etc
Läst 8243 ggr
E-l-vira
2013-05-19 20:56

Boktips: Skjut inte hunden

Skjut inte hunden är boken som jag alltid önskar att jag hade i bakfickan när jag diskuterar träningsmetoder, särskilt med en ”klickermotståndare”. Det är också en bok jag skulle kunna köpa hem flera exemplar av, för att kunna låna ut till människor omkring mig som väntar barn, skaffar hund, utbildar sig till lärare… Alla behöver ett eget exemplar.

=====================================================================================================================================================================================================================

Om boken

===========

Boken vänder sig till nybörjare inom klickerträning men också till den som vill använda sig av denna positiva träningsmetod på sig själv, sina barn eller sin sambo. I sex välskrivna kapitel fulla med humor behandlar författaren ämnen som t.ex. förstärkning (nästan det samma som belöning), shejping (forma nya beteenden), stimuluskontroll (lägga på kommando) och avlärning. I kapitlet om avlärning får du lära dig om åtta metoder för att bli av med oönskade beteenden, allt ifrån tvång hos dig själv, en hund som skäller, dåliga tennisslag till tonåringar som slänger tvätt på golvet.

Efter att ha läst Skjut inte hunden kan du grunderna i att träna allt från möss till elefanter, och du vet varför bestraffning inte fungerar.

Om författaren

Skjut inte hunden är skriven av Karen Pryor. Pryor revolutionerade djurträningsvärlden när hon på 60-talet tränade delfiner med operant inlärning och en betingad förstärkare. Inspirationen till träningsformen kom från B.F. Skinner. Efter att ha arbetat med delfiner och andra djur några år skrev Karen Pryor boken Lads before the winds. Pryor hoppades att hennes första bok skulle sprida den nya träningsmetoden utan tvång och straff till uppfostran av både barn och djur. När hennes förväntningar inte uppfylldes förstod hon att hon behövde skriva en till bok, det resulterade i Don´t shoot the dog.

 I över 40 år har Karen Pryor utbildat forskare, professionella djurtränare, djurägare m.fl. och hunnit med att skriva sex böcker och ett flertal artiklar inom området.

Källor

http://www.clickertraining.com/karen

http://www.clickersolutions.com/interviews/pryor.htm

Medarbetare på klickerträning.ifokus

Annons:
slarvigt
2013-05-19 21:04
#1

Och den finns på biblioteket, tjoho! Tack! :)

E-l-vira
2013-05-19 21:06
#2

#1 Så roligt! Hoppas du gillar den😃

Medarbetare på klickerträning.ifokus

[Grön]
2013-05-23 19:35
#3

Är det bästa boken du har läst om hundar?

Vilken av böckerna kontaktkontraktet och denna bok är bäst?

E-l-vira
2013-05-23 22:54
#4

#3 Jag skäms lite för att erkänna det, men jag har inte läst kontaktkontraktet :P Så jag kan tyvärr inte svara.Någon annan kanske kan?

Medarbetare på klickerträning.ifokus

PetraKarin
2013-05-28 22:17
#5

#3 Jag har läst båda och måste säga att det helt beror på vad du är ute efter.
Att läsa om inlärningspsykologi och klickerträningens principer eller konkreta tips på övningar?


[Grön]
2013-05-29 02:33
#6

Är det samma topp kvalle på böckerna? Får man in lika mycket info och aha upplevelser? Jag vet att de är olika men du förstår säkert

Annons:
Vizzla
2015-07-06 22:01
#7

Måste låna hem den!

"Med rätt träning kan människan bli hundens bästa vän"

Blogg   http://www.echosierra.se/
Instagram @historienomalf

Vizzla
2016-05-30 14:14
#8

Den blir på min "att läsa lista".

Har ni kollat in boken "When pigs fly" Jane Killion?

"Med rätt träning kan människan bli hundens bästa vän"

Blogg   http://www.echosierra.se/
Instagram @historienomalf

Upp till toppen
Annons: