Tricks & Aktivering

Stanna

2011-05-11 08:39 #0 av: PetraKarin

Är det någon som har ett bra tips på hur man lär in stanna?
Alltså ett vardagsstanna. Inte till tävlingslydnad eller så utan ett beteende med kommando som hunden är säker på och som man kan ha nytta av i vardagen.

Detta har jag missat att lära min hund, hon kan ordet vänta men det är inte så tydliga kriterier i det så det funkar inte alltid så som jag skulle vilja. 
Jag har fått andra tips på hur man lär in stanna, typ stannar hunden med hjälp av kopplet och säger ordet men kanske finns det något bättre sätt?

Anmäl
2011-05-11 11:53 #1 av: reverse

Här är en video om att börja lära in stanna.

Anmäl
2011-05-11 13:06 #2 av: Tina-A

#0: Menar du att stanna i farten, eller stanna kvar på platsen efter ett sitt eller ligg?? Videon i #1 är ju superbra på stanna kvar på platsen!

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2011-05-11 19:04 #3 av: PetraKarin

#1 & #2 Ja den videon har jag sett och den är jättebra men det är snarare att kunna säga stanna under promenaden och hon stannar där hon är och väntar in mig. T.ex. om vi ska över en väg eller om jag behöver stanna och greja något med väskan.

Att sitta/ligga kvar på platsen efter ordet sitt/ligg tills fri ges jobbar vi på.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.