Allmänt om klickerträning

Ni som tränar katt

2013-12-14 21:36 #0 av: HannaGeni

Vad använder ni för kommandon? Läste någonstans att katter har rätt svårt att lära sig muntliga kommando (ord alltså) och att typ handsignaler är att föredra, stämmer det?

Anmäl
2013-12-14 21:42 #1 av: Cazzos

Det är väl katt till katt, men jag har mest väntat in rätt beteende och sen belönat.

Jag har inte katt själv men min syster har en som jag har lärt att sitta stilla och fint innan måltid (innan jag lärde honom det så ställde han sig på bakbenen och drog i ens armar samt strök sig mot benen och höll på), samt tass och jama på kommando.

Jama fick jag vänta in, han fick räkor som belöning så det blir ganska automatiskt att han jamar. Sen när han jamade varje gång jag väntade in det så lade jag till ett kommando.

Dock har han lärt sig att jag står upp när han ska jama och jag sitter ner när jag kör tass med honom, så jag kan inte ge honom kommando att jama när jag sitter ner och vice versa.

Så jag skulle nästan tro att rörelser funkar lite bättre än röstkommando, för att jag har märkt att katten brukar jama utan att jag sagt något. Självklart belönar jag bara när jag säger jama och han gör rätt beteende Glad

Anmäl
2013-12-14 23:09 #2 av: HannaGeni

ja kattungen kan lite olika tricks nu som jag tänkte sätta kommando på men då kör jag nog med dubbelkommando (röst och handsignal). Problemet är att jag har svårare för att komma ihåg handsignaler..

Anmäl
2013-12-15 22:34 #3 av: Cahira

Min katt hade inga problem att komma ihåg ord, så länge dom var tydliga och gärna tvåstaviga. (Snuu-rra!)

Fast han klarade free shaping riktigt väl. Luring funkade väl med men han tänkte hellre självständigt. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2013-12-16 00:59 #4 av: HannaGeni

ok tack!

ja jag frishejpar bara än så länge, tycker det är roligast :)  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.