Allmänt om klickerträning

Börja klicka!

2014-01-28 12:43 #0 av: Mli.H

Jag skulle vilja börja klickerträna min kanin eller mina råttor. Hur gör man för att lära dom att klicket betyder godis eller börja klickerträna dom?

Svara gärna med ord, videos eller bilder.

Anmäl
2014-01-28 16:22 #1 av: IdaKw

Du klickar och ger dom godis :). Jag klickar bara katt och hund just nu, men gissar att det är samma! Efter ett tag kopplar dom att när det klickar så får dom belöning.

Anmäl
2014-01-30 04:33 #2 av: Cahira

Precis som #1 sa så klick,godis, klick, godis, klick, godis, klick, godis och till sist har de kopplat samman det. Ta det i lugn takt, låt djuret tugga i sin egna takt så kommer det. :) Jag har börjat klickat hästen och hon blev så glad i targeten (pingisracket) att hon lyfte upp den från marken då jag tänkte avsluta för dagen och la den i snön. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-01-30 09:00 #3 av: KickiG

När jag började klickerträna mus, så gjorde jag i början så att jag klickade först då musen åt av det jag bjöd på. Alltså vid första tuggan/slicket. Gäller bara att vara alert där så man inte klickar när den slutar äta. 

Allra först testade jag lite olika klickers, för att kolla att musen inte var rädd för ljudet. Den jag tränade var en lugn typ, så använde vanliga hund-klickern. Annars kan man ju använda t ex en kulspetspenna eller locket till en barnmatsburk. De har ju båda ett mjukare klick-ljud. Klickers har också olika ljud, så man kan ju "testklicka" dem i butiken. 

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-01-30 20:44 #4 av: Mli.H

Jag har sett en video där det är någon som klickar med tungan :P

Anmäl
2014-01-30 20:49 #5 av: KickiG

#4 Det kan man också göra. Jag tycker själv det är svårt om man håller på med djur som är snabba. Men det kan ju också vara att det är jag som är väldigt långsam. Galen

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-02-18 00:52 #6 av: Sugar Mist

Bläckpennors klickljud använder jag till mina råttor, funkar toppen!

Sajtvärd för Vallhundar iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.