Tricks & Aktivering

Klicker häst

2015-08-05 02:57 #0 av: Cahira

Fler som klickar häst här inne? :)

Klickade just in manborstning på min unghäst som har väldigt lite tålamod på att stå still och vi lyckades få hela manen borstad så känns som framsteg. :) Hon är väldigt godisdriven liten haflinger så hon blev jättefluffig, synd jag inte kunde ta bild efteråt. :) träning på svansen får komma när tålamodet att få manen borstad är okej för svansen tovar mer än manen gör. Kan behöva klippa ned den en gång till innan jag får positiv träning av svansskötseln men jag tror vi har igen detta i längden sedan. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-09-22 18:02 #1 av: Lindorm

Jag klickar häst! Tre av fyra är inklickade och jag använder det integrerat i vår vanliga träning. Häst nummer fyra är på gång att bli inklickad. En ohanterad herre som jag arbetar enligt klickerprinciper men som jag inte introducerat ljudet till än. Kommer att göra det långsamt eftersom han är ljudkänslig och haft jätteproblem med förtroende! 

Både jag och hästarna älskar att arbeta så här!

Anmäl
2015-09-22 18:06 #2 av: Lindorm

Mr ohanterad är såklart mest spännande just nu. Vi har börjat introducera handtarget och kommit så pass långt att vi kan sätta kommando på att lyfta framhovarna (peka på dem bara).  Bakhovarna och bakdelen går inte att komma åt än, men planen är att lära honom att lyfta dem vid spöberöring för att så småningom gå över till att lyfta dem själv :)

Anmäl
2015-10-02 01:55 #3 av: Cahira

Vad kul med framsteg med en sån häst! Alltid kul med framsteg såklart men extra då de börjar "på botten" så att säga. :) 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.