Allmänt om klickerträning

Godis

2016-02-29 12:52 #0 av: densomundrar

Ni som använder godis vid träning, vad belönar ni med?

Anmäl
2016-02-29 13:28 #1 av: taylor__lambert

Beror på vad vi ska träna, och vilket djur så klart. Vanlig träning kör jag med foder. Vill jag att djuret ska prestera använder jag något som luktar mycket och som jag vet att det djuret älskar. (jag klickar hund, kanin och gerbiler). Hänt att jag använt leksak till hunden men han är inte så föremålsintresserad att det inte ger bra resultat.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2016-02-29 14:15 #2 av: densomundrar

Ja just, glömde att denna sida inte bara var för hundar. Ber om ursäkt :-)

Anmäl
2016-03-01 11:41 #3 av: IngaTrnqvist

Allt möjligt som finns tillgängligt, sen beror det lite på situation. Torkat kött, rått kött, spannmålsgodis, kattorrfoder, morotsbitar, vad som helst.
Katten kör jag spannmålsgodisarna som för hunden, det är det enda han tar (inte inte ens det duger alltid).

Anmäl
2016-03-02 08:10 #4 av: KickiG

Jag tränade min ena hund som var helt matgalen, och hade lätt för att bli tjock, med gurkbitar ibland. Och eftersom han så lätt blev fixerad vid maten, så var jag ibland tvungen att bolla med olika "värdefulla" godisar. Skulle han koncentrera sig på uppgiften var tråkiga godis ofta helt okej, varvat med någon korvbit för att hålla intresset uppe. Man visste ju aldrig om det kom gurka eller korv!

Sedan när vi flyttade träningen till svårare miljöer, så använde jag mera åtråvärda godis. Det bästa han visste var såna där små torkade fiskar som luktar helt jättestarkt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.