Tricks & Aktivering

Ser det bra ut?

2016-11-10 18:28 #0 av: molbojse

Inte klickat Plus på evigheter men nu var det dags! Det här kom jag på 
av en slump när han öppnade lådan själv. Kommandot är alltså "öppna".

Skulle vilja ha lite input, dock. Ser det bra ut? Gör jag några fel, i så fall vad? Vad kan jag förbättra?
Jag vet att jag missar att klicka en gång i början och jag vet att jag klickar för sent en gång, men förutom det? Target sticken är borta, därför använder jag handen.

Anmäl
2016-11-17 11:25 #1 av: Turast

Nu är jag absolut ingen expert, men tänkte skriva vad jag tänkte på när jag såg videon.

Jag tänker att du har lagt på ordet/kommandot för tidigt, det känns som katten inte riiiiktigt förstår vad "öppna" betyder. Jag lägger inte på ord förrän djuret (i mitt fall hund) vet vad det är jag vill att den ska göra. När jag lägger på kommandot säger jag det samtidigt som djuret utför beteendet, inte innan eller efter. Så att när katten sätter tassen på och drar ut lådan så "öppna", det är då djuret förknippar rörelsen/beteendet med ordet :) 

Sedan testar jag efter ett tag att säga kommandot för att se om djuret har förstått vad det betyder, om inte så tränar jag mer på att lägga på kommandot. 

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-11-17 15:11 #2 av: molbojse

#1 Tack snälla för svar! :)
Att jag lägger på kommando för tidigt har jag faktiskt inte ens tänkt på. Tänkte först att ju snabbare jag lägger på kommando desto snabbare förstår han vad jag vill att han ska göra, haha. Men då ska jag tänka på det :D I klippet är det tredje gången vi testar på "öppna" och han började bli lite rastlös när jag filmade. De båda gångerna innan skötte han det mycket bättre, haha!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.