Tricks & Aktivering

Få hund att ta tag i saker med munnen

2017-09-14 08:46 #0 av: Suspirias

Jag har 3 hundar varav en hane på snart 2 år. Han är väldigt lättlärd och tycker det är jätteroligt att träna. Han lär sig utan svårigheter alla möjliga tricks men här tog det stopp. Jag tänkte att det skulle vara en rolig överraskning att lära honom hämta en öl från kylen. Han har inga problem att bära saker eller hämta dem när han leker själv eller med de andra hundarna, eller om vi leker med honom. 
Men i träning gick det inte att få honom att ens öppna munnen lite åt varken burk eller flaska (pet).

Jag hittade ett klipp där de sa att man ska träna med något hunden kan och vill äta först så jag provade med morot. Jodå, han visar tydligt att han förstår att han ska sätta tänderna om den för att få klicket. Men den går inte att byta ut mot något annat.. 

Hur kan jag göra?
Han är som sagt inte rädd eller obekväm med att ha flaskor i munnen.

Jag gör samma sak med vår tik som i vanliga fall är lite tråkig att träna då hon inte provar sig fram så mycket. Med henne gick det att byta till flaska under första träningstillfället med detta.

Tacksam för tips! :) 

Anmäl
2017-09-15 21:11 #1 av: Jojaton

Om du provar att klicka när han självmant går och bär på saker då?

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.