Annons:
Etikettsteg-för-steg-tricks
Läst 8378 ggr
Mixxie
2011-12-19, 18:27

Marsvinstricks

Ditt marsvin vet nu vad klickern betyder, nu kan du börja träna roliga trick! I den här artikeln går vi igenom några enkla konster för er att börja med.

Först ska du lära ditt marsvin vad en target betyder. En target kan vara tillexempel en targetstick eller ditt finger. Håll marsvinet på golvet och ta fram targeten, marsvin är oftast nyfikna djur och dom brukar snusa lite på nya föremål. Klicka och belöna. Upprepa samma sak ca 5 gånger sedan tar ni en liten paus. När du gjort dessa småövningar tillräkligt ofta har marsvinet börjat förstå hela grejen med det. Men om det inte fungerar direkt ge inte upp!

snurra: När marsvinet redan kan vad targeten beyder kan du börja med ett trick som snurra. Börja med att ha marsvinet på golvet framför dig. Visa targeten sammtidigt som du flyttar den lite så att marsvinen måste ta ett steg för att nå den klicka och belöna då. Upprepa några gånger och ta en paus. Då marsvinet har börjat följa targeten kan du börja flytta targeten lite mera så att marsvinet nästan måste svänga för att röra den. Upprepa detta några gånger. Sedan kan du börja flytta targeten medan marsvinet rör sig efter den. Då marsvinet följer efter den helt ordentligt kan du försöka dig på ett helt varv. Då marsvinet snurrat runt en gång så klickar du och belönar. Öva korta stunder men ofta. Sedan kan du lägga till ett komando som tex snurra eller spin.

Tass: Lägg din hand framför marsvinet. Visa targeten för marsvinet eftersom du nu kanske lärt in vad targeten betyder så kommer marsvinet vilja röra den för att få belöning. Håll handen lågt och försök få marsvinet med hjälp av targeten att stå med framtassarna på din hand. Klicka genast och belöna. Upprepa detta några gånger och ta paus. Sedan kan du börja träna in ett kommando.

Balansera på boll: Håll i en tennisboll på golvet. Visa marsvinet targeten och när marsvinet lyfter en tass för att få tag i targeten klickar du och belönar upprepa detta några gånger och ta paus. Håll på såhär ett tag tills marsvinet lägger en tass på tennisbollen och klicka då och belöna. Sedan kan du lägga till ett till krav att ha 2 tassar på bollen. När marsvinet klarar detta så kan du testa öva in ett kommando till tricket.

Gå på gungbräda: Till detta trick behöver du en gungbräda. Du kan göra en själv eller köpa en färdig i din djuraffär. Visa marsvinet targeten nu borde det ha fattat det hela och försöker nudda den.Börja med att bara ha en bräda på golvet.  Då en tass är på brädan klicka och belöna upprepa och ta paus. Sedan kan du lägga till ett krav att ha 2 tassar på brädan. Klicka då 2 tassar är på brädan och belöna för det. Sedan kan du försöka få marsvinet att kliva upp med alla fyra. Klicka för det och belöna. Håll på sådär ett tag tills marsvinet förstår att stå med alla fyra på den. Nästa steg är att marsvinet går över brädan. När marsvinet är med alla 4 på brädan så flyttar du targeten så att marsvinet rör sig frammåt. Ibörjan kan det räcka med några steg och sedan ett klick men försök sedan få marsvinet att gå på hela brädan. Lägg till ett kommando som Gunga eller över. Då marsvinet förstår detta kan du testa med gungbrädan allra bäst är det om du tar den gamla brädan och bara sätter ett litet rör under den och limmar på med lim. Ge marsvinet kommandot du valt och håll i brädan så att den inte hastigt tippar över. Då marsvinet kommer till kanten kan du långsamt ta ner brädan så att marsvinet inte blir rädd klicka och belöna. Upprepa några gånder och ta en paus. Öva på tricket många lite men ofta så att marsvinet tycker att det är kul.Efter en tid då allt går bra kan du börja sluta att ha handen under och låta marsvinet tipp över brädan men gå inte för fort fram.

Kom ihåg att vila emellan passen så att träningen förblir en rolig grej

Besök min blogg! :) 

http://sporthund.blogg.se/

Annons:
Mixxie
2011-12-19, 18:28
#1

Hoppas att ni gillar den! :)

Besök min blogg! :) 

http://sporthund.blogg.se/

[EllenAlicia]
2011-12-19, 19:31
#2

#1 japp ;P

Fridaaaa
2011-12-25, 14:15
#3

Bra artikel :D

 Medarbetare: rexkaniner, Support.

Mixxie
2011-12-25, 14:15
#4

Kul att höra att den är uppskattad :) Och hoppas att fler börjar klicka sina marsvin :)

Besök min blogg! :) 

http://sporthund.blogg.se/

Joie
2012-05-27, 19:30
#5

Jättebra! Jag tänker testa några med min kanin :)

Mixxie
2012-06-04, 19:43
#6

Kul att den är uppskattad :)

Besök min blogg! :) 

http://sporthund.blogg.se/

Annons:
Upp till toppen
Annons: